راهنماي صرفه جويي در مصرف انرژي يخچال فريزر

راهنماي صرفه جويي در مصرف انرژي يخچال فريزر

امروزه، درصد خانواده هاي بهره مند از اين وسيله خانگي در مقايسه با ساير لوازم خانگي در رديف اولين و مهمترين وسيله خانگي در كشور قرار داده شده اند .
يخچالهاي ساخت ايران هنوز نسبت به يخچالهاي ساخت خارج برق بيشتري مصرف مي كنند . ولي خوشبختانه در سالهاي اخير توليدكنندگان يخچالهاي ساخت داخل تمهيداتي را براي بهبود توليدات خود آغاز نموده اند .
1 _ اولين نكته در انتخاب يخچال فريزر دقت در وجود استاندارد موارد ايمني و  مصرف انرژي مي باشد.
2 _ از بين مدل هاي مشابه، يخچال و فريزري را انتخاب نماييد  كه مصرف انرژي كمتري داشته باشد. ميزان مصرف برق هر دستگاه الكتريكي بر روي صفحه مشخصات فني آن حك شده است.
3 _در هنگام خريد يخچال به اين نكته توجه داشته باشيد كه مصرف انرژي يخچال فريزر هاي كنار به كنار (چسبيده )، نسبت به مدلهاي_ نسبت به مدلهاي هم اندازه اي كه  فريزر آنها در قسمت بالا قرار دارد، بيشتر است.
4 _ اندازه يخچال را با توجه به افراد خانواده انتخاب نماييد، زيرا اگر ما يخچالي بزرگ خريداري نماييم كه نتوانيم از همه ظرفيت آن استفاده نماييم، انتخاب درستي نخواهد بود چون اگر يخچال ما خالي يا نيمه خالي بماند، در واقع انرژي به هدر مي رود و در نتيجه  مصرف برق بالا مي رود.
5 – هنگام خريد يخچال به اندازه آن توجه نماييد . زيرا يخچالهاي بزرگ انرژي بيشتري مصرف مي كنند. عمومي ترين و كارآمدترين مدلها 16 تا 20 فوتي مي باشند.
6_براي شروع به كار يخچال، پس از وصل آن به برق، درجه ترموستات را روي مقدار متوسطي (مثلاً شماره 4 قرار دهيد و بگذاريد، يخچال حداقل ۳ ساعت خالي و با در بسته كار كند  تا برودت به حد لازم برسد.
7_ در يخچالهايي كه برفك زدايي به صورت دستي انجام مي شود ، بايد به طور متناوب و پيوسته برفك زدايي يخچال انجام شود، زيرا در  غير اين صورت بازده انرژي كاهش مي يابد .در ضمن هرگز براي پاك نمودن برفك از وسايل نوك نيز  يا فلزي استفاده نكنيد . بعد از برفك زدايي يخچال ترموستا را روي درجه گرمتري قرار دهيد كه سبب صرفه جويي بيشتر در انرژي شود .
8 _ با انتخاب يخچالهاي مجهز به سيستم برفك آب كني اتوماتيك مصرف انرژي بدون دخالت مصرف كننده كاهش مي يابد .
9 _ قرار دادن يخچال يا فريزر در مجاورت منابع و دستگاههاي حرارت زا  از قبيل :‌ اجاق گاز، آبگرمكن، شوفاژ و همچنين تابش نور مستقيم نور آفتاب ، مصرف انرژي آن را افزايش مي دهد .
10   _ اگر يخچال و فريزر داخل آشپزخانه قرار دارند، آنها را دور از ماشين ظرفشويي و اجاق (در صورت لزوم در يك محل محفوظ ) نگه داريد . حداقل 2 سانتي متر در اطراف آنها فاصله قرار دهيد تا هوا جريان يابد.
11 _ فضاي پشت يخچال و فريزر، براي گردش هوا بايد حداقل به اندازه 20 سانتي متر باز باشد . ضمنا لازم است لوله هاي پشت يخچال فريزر حداقل سالي دوبار گردگيري شود . اين كارها باعث انتقال حرارت بهتر بين هوا و لوله ها خواهد شد.
12_ واشر يا درزبندي درهاي يخچال فريزر را بازرسي نماييد . زيرا ممكن است در طول زمان خراب شده باشند كه باعث افزايش جذب گرما و كاهش بازده انرژي مي گردد.
13 _ در فصول گرم از فلاكس استفاده نماييد، زيرا در صورت استفاده از فلاكس باعث مي شود كه در يخچال  كمتر باز و بسته شود . با رعايت اين امر 5 درصد در مصرف برق صرفه جويي مي گردد. زيرا با هر بار باز و بسته كردن در يخچال فريزر برق مصرفي افزايش مي يابد . در تحقيقي كه در مورد" تاثير باز و بسته كردن درب بر افزايش مصرف  در يخچال فريزرهاي خانگي بر اساس الگوي رفتاري خانوار ايراني " (سال 76 ) انجام گرفت، نشان داد كه بيشترين تلفات انرژي ناشي از باز و بسته كردن درب يخچال – فريزرهاي خانگي در ساعات 8 الي 9 اتفاق مي افتد كه بر ساعات اوج مصرف برق منطبق مي باشد.
14 _ مواد داخل فريزر را علامت گذاري نماييد تا در هنگام انتخاب مواد لازم در فريزر را مدت زيادي باز نگذاريد.
15_ از قرار دادن مواد غذايي گرم و داغ در يخچال يا فريزر بپرهيزيد . ابتدا اين مواد را در محيط سرد نموده و سپس بعد از اينكه خنك شدند آنها را در يخچال فريزر قرار دهيد . در صورت گذاشتن مقدار زيادي مواد غذايي در يخچال، به خصوص فريزر فشار زيادي به موتور يخچال فريزر وارد مي شود .
16 _ روي غذاها به خصوص مايعات را بپوشانيد. در غير اين صورت باعث ورود رطوبت به يخچال گشته و مصرف انرژي يخچال را بالا مي برند .
17_ ظروف غذا را با نايلون و يا در مخصوص و يا  ورق آلومنيم بپوشانيد و ساير مواد غذايي را نيز در حد امكان در كيسه هاي عايق بگذاريد تا برفك توليد نشود.
18 _ اگر روي ظروف غذاها پوشانده نشود، بخار توليد شده از مواد غذايي برفك را به وجود مي آورد و در نتيجه مصرف انرژي يخچال و فريزر بالا مي رود.
19_ برفک ها را به طور مرتب آب نماييد، زيرا درصورتي كه ضخامت برفك به 5 ميلي متر برسد، مصرف انرژي بالا مي رود.
20 _ در صورت وجود لامپ در يخچال فريزر، مطمئن شويد كه هنگام بسته شدن در لامپ خاموش مي شود.
21 _ جداره هاي داخلي يخچال فريزر را به طور منظم با توجه به دستور كارخانه سازنده تميز نماييد . براي اين كار مي توانيد از محلول آب و جوش شيرين (يك قاشق جوش شيرين در يك ليتر ) بهره بگيريد و  از به كار بردن پودر لباسشويي و مايع ظرفشويي جهت تميزي جداره ها ي داخلي بپرهيزيد.
22 _ از قرار دادن هرگونه پارچه بر روي طبقات يخچال فريزر بايد پرهيز نمود .چون اين كار مانع گردش هوا در يخچال گشته و مصرف برق يخچال را بالا مي برد .
23_ به منظور تهويه هوا در اطراف يخچال و فريزر سعي نماييد كه  فاصله مناسب از ديوارها حفظ شود و با استفاده از پايه هاي متحركي كه زير اينگونه وسايل قرار مي دهند به افزايش عمر مفيد يخچال فريزر كمك نماييد.
24 _در صورتي كه ناچار به جابجايي يخچال فريزر هستيد، حداقل دو ساعت پس از تغيير محل يخچال فريزر را به برق متصل نماييد.
25 _ لاستيكهاي عايق دور يخچال فريزر را تميز نگاه داريد و در صورت فرسوده بودن و يا از دست دادن خاصيت آهنربايي كه باعث مي شود درزهاي در به بدنه به خوبي متصل نشود ، لاستيكها را در آن صورت تعويض نماييد.
26 _نوار لاستيكي اطراف در يخچال و فريزر با مرور زمان قابليت انعطاف و كارآيي خود را از دست مي دهد. توصيه مي شود در صورت كوچكترين نشت هوا به داخل يخچال نسبت به تعويض آن اقدام كنيد.
27_ اگر يخچال فريزر در يك سطح تراز قرار نگيرند، درب يخچال به طور كامل بسته نمي شود و در نتيجه عدم كاركرد صحيح مصرف برق يخچال فريزر بالا مي رود.
28 _ از كنار هم چيدن و چسباندن ظروف در داخل يخچال فريزر بپرهيزيد، زيرا اين كار مانع گردش هوا در يخچال فريزر گشته و مصرف برق را بالا مي برد.
29 _ مواد غذايي را پيش از سرد شدن كامل در يخچال و فريزر قرار ندهيد و از گذاشتن همزمان مقدار زيادي مواد غذايي در يخچال و به خصوص فريزر خودداري كنيد. عدم رعايت اين نكات، موجب وارد آمدن فشار زياد بر موتور يخچال و فريزر مي شود.
30 _چنانچه روي ظروف حاوي غذا پوشانده نشود، بخار متصاعد شده از مواد غذايي توليد برفك مي كند. رعايت اين امر براي جلوگيري از ايجاد بوي نامطبوع در داخل يخچال و صرفه جويي در مصرف انرژي ضروري است.
31 _از گستردن ورق هاي نايلوني و كاغذي روي سطح طبقات خودداري كنيد، زيرا در هدايت هواي سرد به طبقات پايين تر اختلال ايجاد شده و موجب افزايش كاركرد موتور يخچال و فريزر شده و در نتيجه مصرف برق نيز افزايش مي يابد.
32 _ براي تميز نمودن يخچال و فريزر، حتماً آن را از برق بكشيد تا هم از خطرات برق گرفتگي در امان باشيد و هم از مصرف بي رويه برق جلوگيري كنيد.
33 _ در يخچال را زياد باز نگذاريد چون هواي سرد آن بيرون مي رود و يخچال بايد برق بيشتري را استفاده كند تا دوباره هواي داخلش را خنك نگه دارد. 
  34_ افتادگي  درب يخچال يا فريزر به علت وزن آن به مرور زمان باعث جدا شدن نوار لاستيكي از بدنه مي شود كه مي بايستي نسبت به تعويض لولاي درب اقدام شود تا از اتلاف سرما جلوگيري شود.
35  _ در ساعات اوج مصرف برق مي توان قالبهاي يخي را كه مصرف ندارند، در قسمت پايين يخچال قرار داد تا به اين ترتيب موتور يخچال در اين ساعتها كمتر كار كند.
36 _ چنانچه مصرف برق يخچال يا فريزر را از روي برچسب انرژي يادداشت نموده باشيد و بخواهيد هزينه سالانه يخچال يا فريزر جديد را محاسبه نماييد، كافي است مصرف سالانه يخچال يا فريزر را در بهاي برق ضرب نماييد تا هزينه تقريبي سالانه برق به دست آيد . همچنين از روي برچسب انرژي به آساني مي توانيد مصرف برق يخچال يا فريزرها را با هم مقايسه نماييد.
37 _در مواقعي كه براي مدت كوتاهي خانه را ترك مي كنيد و يا به مسافرت مي رويد، ترموستات يخچال را روي درجات پايين تر تنظيم نماييد تا موتور كمپرسور يخچال كمتر كار كند.

24 ساعت مصرف يك يخچال معمولي = يك كيلووات ساعت
12 ساعت مصرف يك فريزر بزرگ =
 يك كيلووات ساعت

تاریخ به روز رسانی: 1395/12/02
تعداد بازدید: 14565
Powered by DorsaPortal